Комуникацията като социално-психологически феномен

Живеем в динамичен свят, в който думата „комуникация” стана един от термините, белязали отминалия XX век, а думата „психология” се превърна във фундамент за разбиране на случващото се около нас. Пресечната точка на тези две понятия е изворът за написването на книгата „Комуникацията като социално-психологически феномен”.

Модерният свят и процесите на глобализация, които протичат в него, в никакъв случай не го правят по-лесен за живеене и по-елементарен за разбиране. Напротив – той става и ще става все по-сложен, по-динамичен и по-неразбираем за мнозинството хора, защото времето им за размисъл и възможно противопоставяне на заобикалящите ги съблазни непрекъснато намалява. Поради тези причини те все повече ще залагат на евристичните модели на мислене и поведение, търсейки път за улесняване на ежедневния си бит.

Книгата „Комуникацията като социално-психологически феномен” е послание към всички хора, които искат да държат в ръцете си своята съдба. Тя прави опит не само да разкрие пред читателя богатия свят на междуличностното взаимодействие, наречен „комуникация”, но и да отвори човешката сензитивност за онези скрити капани, подводните камъни в процеса на нашето общуване. Гледните точки и механизмите, които са описани в нея, могат да се използват, за да се накарат хората да погледнат с други очи на качеството на своята комуникация, да усъвършенстват уменията си, да „отворят“ сетивата си. В същото време бързам да изтъкна, че представените тук психологически комуникационни аспекти съвсем не са нови – те само се нуждаят от нов и различен прочит в синхрон с промените, които всекидневно настъпват в живота ни.

И до днес много учени наричат психологията на комуникациите една от фундаменталните дисциплини в човешкото познание. Доколко всеки желае да разбере себе си като фактор в комуникационния процес, да научи нещо повече за това що е вербално и невербално общуване, да разкрие тайните на мисленето, паметта, страха, тревожността, волята и прочее, то отговор може да получи едва след прочита на последните страници. Изложените до тук доводи, колкото и непълни да са те, правят книгата „Комуникацията като социално-психологически феномен“ необходимо четиво за всеки съвременен човек – студент, преподавател, любител или изследовател.

В случай, че използвате цитати от книгата, моля да уведомите автора коя част сте използвали и в коя ваша публикация, като използвате формата за обратна връзка на сайта.

Благодаря и приятно четене!

Корица: Мека

Страници: 392

Размери: 14.50 / 21.00 / 2.10 cm

ISBN: 978-954-400-764-5

Цена: 15 лв.